Presentation

Mjörn Runt arrangerade första gången 1972 av Alingsås Cykelklubb. Starten gick då vid Östlyckeskolan och banorna var 6 mil runt Mjörn och 10 mil runt Mjörn och Anten.

2016 kom också familjerundan på 3 mil med. Av naturliga orsaker kan den inte gå runt Mjörn men vi tycker att naturen och vägarna utmed sjön Anten är så vackra att vi vill kunna få med den också.

Sedan 2014 är Mjörn Runt ett samarrangemang mellan Alingsås Cykelklubb och Långareds Bois som tillsammans vill erbjuda cykel motionärer i Alingsås med omnejd ett mål att motionera och träna för.

 

3 Mil – Ställ upp i motionsloppet där familjen kan cykla tillsammans.

Alla kan cykla Mjörn Runts familjerunda! Häng kaffekorgen på styret och ta chansen att cykla i natursköna vägar utmed Antens sjökant. Mjörn Runt 3 mil är motionsloppet där familjen kan cykla tillsammans. Banan startar vid Estrad i Alingsås och går via museejärnvägen i Anten till Vänga-dalen och Fly tillbaka till målet i Alingsås. Vi ses vid starten!

 

6 Mil – Ställ upp i motionsloppet där familjen kan cykla tillsammans.

Mjörn Runt 6-mil, går som namnet säger närmaste, asfalterade vägen runt vackra sjön Mjörn. Starten går vid Estrad i Alingsås och går på fina vägar via Hemsjö, Tollered och Floda till Stenkullen där vi har depå med mat & dryck. I Gråbo har man sedan valmöjligheten att köra väg 190 men vi kan varmt rekommendera att cykla banvallen från Gråbo till Sjövik och cykla på bilfri sträcka precis vid Mjörns strandkant. Från Sjövik och Brobacken går banan in till målet vid Estrad i Alingsås. Mjörn Runt 6 mil är för dig som vill ha en större utmaning, men ännu inte är redo för 10 mils banan.

 

10 mil runt Mjörn och Anten.

Kör du Mjörn Runt 10 mil får du se och uppleva många fina vägsträckningar runt Alingsås. Första 5 milen körs på samma sträcka som 6 mils banan. Vid Brobacka fortsätter du rakt fram på väg 190 nästan hela vägen till Sollebrunn. Vid Erska svänger du höger och får därifrån liten kurvig väg via Loo, Långared till Vänga där du kommer på 3 mils banan via Fly in till målet vid Estrad i Alingsås igen. Smörja kedjan, pumpa däcken och på med hjälmen.